MOKYKLOS VEIKLOS ĮSIVERTINIMAS
Hey.lt - Nemokamas lankytoju skaitliukas
© 2024 Visos teises saugomos
Sprendimas: webmanija.lt
... / Galerija / 2019-2020 moklo metų foto galerija / MEILĖ – GĖRIS – GROŽIS

Minėdami rašytojo Juozo Tumo  Vaižganto 150-ąsias gimimo metines mes, Ruklos Jono Stanislausko mokyklos-daugiafunkcio centro 7, 8 ir 10 klasių  mokinai  (vad. lietuvių kalbos ir literatūros mokytojos Regina Šereikė, Danutė Stankevičienė), lankėmės rašytojo memorialiniame muziejuje – bute Kaune. Klausydamiesi ekskursijos vadovo pasakojimo sužinojome, kad Juozas Tumas Vaižgantas – viena iš ryškiausių XX a.    pirmos pusės asmenybių, tautinio atgimimo ir moderniosios kultūros reiškėjas. Jis  buvo kunigas, rašytojas, visuomenės veikėjas . Visas Kaunas norėjo patekti į Vaižganto skaitomas pamaldas. Šventadieniais jis sakė įdomius, turiningus pamokslus, todėl Kauno Švč. Mergelės Marijos Ėmimo į dangų (Vytauto Didžiojo) bažnytėlę pamėgo Kauno inteligentai. Edukacinės valandėlės metu sužinojome, kad Juozas Tumas Vaižgantas  buvo nuostabus žmogus. Jo širdis visiems linkėjo meilės, troško gėrio ir grožio. Vaižgantas  visada visus tikinčiuosius ir netikinčiuosius sutikdavo su šypsena, padėdavo žmonėms. Jis labai mylėjo vaikus, vadino juos „deimančiukais“ ir tai jam suteikdavo laimės. Vaižgantas  nuolat kartodavo: „jei ieškosi laimės kitiems, ji pas tave irgi ateis“. Rašytojas mylėjo ne tik žmones, bet ir gyvūnėlius: augino geltonąją kanarėlę – šilumos ir meilės simbolį, kreivakojį šunelį Kauką, kuris visados meilindavosi savo šeimininkui. Vaižgantas nesėdėjo sudėjęs rankų: kūrė, buvo įvairių laikraščių ir žurnalų  redaktorius, Vytauto didžiojo universiteto dėstytojas, įvairių draugijų pirmininkas, narys, „tautos darbininkas“, domėjosi menu, mylėjo ir vertino  knygas, kurių turėjo apie du tūkstančius. Susipažinome  su  rašytojo kūriniais, laiškais, straipsniais, amžininkų atsiminimų fragmentais apie jį, apžiūrėjome kambarius, kuriuose Vaižgantas priimdavo svečius, ilsėdavosi, dirbo.
Pabuvojome prie  Vytauto bažnyčios senamiestyje atidengto  rašytojui  skirto paminklo. Bronzinį ant suoliuko su šuneliu sėdinčio kunigo ir rašytojo  paminklą sukūrė skulptorius Gediminas Piekuras rašytojo jubiliejui. Mokiniai  Elijus Kuraitis (8b kl), Mantas Šalkovskij(7 kl.)
Minėdami rašytojo Juozo Tumo Vaižganto 150-ąsias gimimo metines mes, Ruklos Jono Stanislausko mokyklos-daugiafunkcio centro 7, 8 ir 10 klasių mokinai (vad. lietuvių kalbos ir literatūros mokytojos Regina Šereikė, Danutė Stankevičienė), lankėmės rašytojo memorialiniame muziejuje – bute Kaune. Klausydamiesi ekskursijos vadovo pasakojimo sužinojome, kad Juozas Tumas Vaižgantas – viena iš ryškiausių XX a. pirmos pusės asmenybių, tautinio atgimimo ir moderniosios kultūros reiškėjas. Jis buvo kunigas, rašytojas, visuomenės veikėjas . Visas Kaunas norėjo patekti į Vaižganto skaitomas pamaldas. Šventadieniais jis sakė įdomius, turiningus pamokslus, todėl Kauno Švč. Mergelės Marijos Ėmimo į dangų (Vytauto Didžiojo) bažnytėlę pamėgo Kauno inteligentai. Edukacinės valandėlės metu sužinojome, kad Juozas Tumas Vaižgantas buvo nuostabus žmogus. Jo širdis visiems linkėjo meilės, troško gėrio ir grožio. Vaižgantas visada visus tikinčiuosius ir netikinčiuosius sutikdavo su šypsena, padėdavo žmonėms. Jis labai mylėjo vaikus, vadino juos „deimančiukais“ ir tai jam suteikdavo laimės. Vaižgantas nuolat kartodavo: „jei ieškosi laimės kitiems, ji pas tave irgi ateis“. Rašytojas mylėjo ne tik žmones, bet ir gyvūnėlius: augino geltonąją kanarėlę – šilumos ir meilės simbolį, kreivakojį šunelį Kauką, kuris visados meilindavosi savo šeimininkui. Vaižgantas nesėdėjo sudėjęs rankų: kūrė, buvo įvairių laikraščių ir žurnalų redaktorius, Vytauto didžiojo universiteto dėstytojas, įvairių draugijų pirmininkas, narys, „tautos darbininkas“, domėjosi menu, mylėjo ir vertino knygas, kurių turėjo apie du tūkstančius. Susipažinome su rašytojo kūriniais, laiškais, straipsniais, amžininkų atsiminimų fragmentais apie jį, apžiūrėjome kambarius, kuriuose Vaižgantas priimdavo svečius, ilsėdavosi, dirbo. Pabuvojome prie Vytauto bažnyčios senamiestyje atidengto rašytojui skirto paminklo. Bronzinį ant suoliuko su šuneliu sėdinčio kunigo ir rašytojo paminklą sukūrė skulptorius Gediminas Piekuras rašytojo jubiliejui. Mokiniai Elijus Kuraitis (8b kl), Mantas Šalkovskij(7 kl.)